kunstwegen - unterwegs in einem offenen Museum fuer zeitgenoessische Kunst, Natur und Geschichte. Hier lockt ein Urlaub mit dem Fahrrad im Vechtetal mit Kunst als Leitmotiv.

Andreas Slominski

Andreas Slominski, Die Hose des Einbeinigen trocknen, 2000 Andreas Slominski, Die Hose des Einbeinigen trocknen, 2000 (Performance)
Andreas Slominski, Die Hose des Einbeinigen trocknen, 2000 Andreas Slominski, Die Hose des Einbeinigen trocknen, 2000 (Performance)

die hose des einbeinigen trocknen

Andreas Slominski hing op een speciaal in de molenkolk geïnstalleerde waslijn de broek van een eenbenige in de wind te drogen. ’s Morgens roeide hij van een steiger aan de oever met de pas gewassen broek naar de lijn, hing haar daar op en keerde naar de oever terug. De afgeknipte en dichtgenaaide broekspijp hing net boven het wateroppervlakte terwijl de andere pijp diep in het water stak. Daarop werd het niveau van het water zo ver naar beneden gebracht dat de broek, vrij in de wind waaiend, kon drogen. Aan het eind van de dag ging hij er voor de tweede keer met de boot op uit, haalde de droge broek van de lijn en liet na zijn terugkeer de waterspiegel weer stijgen tot de normale stand. Wat in ieder geval overblijft, is een verhaal, een anecdote, die door de curiositeit en absurditeit nog lang en mettertijd steeds anders zal worden doorverteld.

Staal, plastic, waslijn, Performance op 1.5.2000

over de kunstenaar

1959 geboren in Meppen

leeft en werkt in Berlin en Hamburg