kunstwegen - unterwegs in einem offenen Museum fuer zeitgenoessische Kunst, Natur und Geschichte. Hier lockt ein Urlaub mit dem Fahrrad im Vechtetal mit Kunst als Leitmotiv.

Peter van de Locht

Peter van de Locht, Bauwerk für die guten Gefühle, 1982 // Frenswegen Peter van de Locht, Sublime Symbols, 1981/83 // Nordhorn
Peter van de Locht, Bauwerk für die guten Gefühle, 1982 // Frenswegen Peter van de Locht, Sublime Symbols, 1981/83 // Nordhorn

sublime symbols

Als kleine ode aan de schoonheid, als een bescheiden monument voor het verhevene staat deze witte marmeren stèle van Peter van de Locht geheel op zichzelf gericht in een kring van bomen. De sculptuur is be dekt met kerven, cirkels en boorgaten als een soort tekenschrift met geheimzinnige bespiegelingen over de zuil als schakel tussen hemel en aarde, als as van de wereld.

Marmer, hoogte 300 cm, Ø 50 cm

bauwerk für die guten gefühle

Deze plek van Peter van de Lochts »Bouwwerk voor de goede gevoelens« midden in het loofbos heeft een bijna cultische uitstraling: tussen de zuivere, abstracte geometrie van de zuilen, opgestapeld uit beneden vier- en boven achthoekige steensegmenten en de circulerende energie van de zonneschijf springt een inspirerende (licht-)boog over.

Bentheimer zandsteen, 447 x 447 x 270 cm

over de kunstenaar

1946 geboren in Millingen