kunstwegen - unterwegs in einem offenen Museum fuer zeitgenoessische Kunst, Natur und Geschichte. Hier lockt ein Urlaub mit dem Fahrrad im Vechtetal mit Kunst als Leitmotiv.

Nils-Udo

Nils-Udo, Der Pappelturm, 1983 // Nordhorn Nils-Udo, Der Turm, 1982 // Frenswegen
Nils-Udo, Der Pappelturm, 1983 // Nordhorn Nils-Udo, Der Turm, 1982 // Frenswegen

pappelturm

De sporen van een performance van Nils-Udo in een populier vergroeien door de jaren heen met de boom als een verblekende herinnering. Bij deze persoonlijke ontmoeting van kunstenaar en boom, een romantische gedachtenwisseling met de natuur over haar oude mythische krachten, klom Nils-Udo op spiraalvormig om de stam geplaatste ladders langzaam omhoog naar de top van de boom. Ondertussen zijn ook de laatste resten van de houten trap niet meer te zien.

Populier, houten ladders, hoogte van de boom in die tijd: 1050 cm

Plaats: Nordhorn

der turm

Met behulp van een kraan werden de zandstenen van dit bouwwerk destijds langzaam spiraalvormig op elkaar gestapeld, terwijl Nils-Udo zelf bij elke laag stenen verder naar boven klom. Aan het slot van de bouwwerkzaamheden vierde hij op een speciaal voor dat doel naar boven gesleepte, wit gedekte tafel met vrienden de voltooiing: een romantisch onderzoek van de natuur met gebruikmaking van haar eigen middelen en een klein beetje menselijke inspanning. De toren wordt nu langzamerhand door het bos heroverd.

Bentheimer zandsteen, Hoogte 730 cm, Ø 470 cm

Plaats: Frenswegen

over de kunstenaar

1937 geboren in Lauf

leeft en werkt in Riedering/ Chiemgau