kunstwegen - unterwegs in einem offenen Museum fuer zeitgenoessische Kunst, Natur und Geschichte. Hier lockt ein Urlaub mit dem Fahrrad im Vechtetal mit Kunst als Leitmotiv.

Lage

Eichenallee Waser molen
Eichenallee Waser molen

kunstwerke

vergeten juweel van de wereldgeschiedenis

Lage is een overzichtelijk plaatsje met 1.010 inwoners en ligt vlakbij de grens in een rustig natuurlandschap. Het maakt sinds 1885 deel uit van het district Graafschap Bentheim.

Bijzonder aan dit idyllische stadje is onder andere het eeuwenlang onveranderd gebleven historisch centrum rondom de oude watermolen. Deze zogenaamde onderslagmolen werd voor het eerst in 1270 vermeld en kan na een grootscheepse renovatie nu weer worden bezichtigd.

De vroegere Burcht Lage daarentegen is na meerdere verwoestingen een schilderachtige ruïne die uit veiligheidsoverwegingen niet meer mag worden betreden. Omgeven door oude, met klimop begroeide eiken biedt de ruïne een pittoreske aanblik.

Ook indrukwekkend is Lages schitterende »Eichenallee« met bomen die tot 300 jaar oud zijn. Vijf wandelpaden van 4 tot 11 km lengte tonen u rondom het dorp de schoonheden van de streek.