kunstwegen - unterwegs in einem offenen Museum fuer zeitgenoessische Kunst, Natur und Geschichte. Hier lockt ein Urlaub mit dem Fahrrad im Vechtetal mit Kunst als Leitmotiv.

Bad Bentheim

Uitzicht vanaf het kasteel Uitzicht vanaf het kasteel Binnenplaats
Uitzicht vanaf het kasteel Uitzicht vanaf het kasteel Binnenplaats

kunstwerke

burchtstad met charme

Als onmiskenbaar symbool van Bad Bentheim verheft de burcht Bentheim zich boven het romantische stadje uit en wijst bezoekers uit alle richtingen de weg. Bad Bentheim is door de overheid als kuuroord erkend en heeft zich de laatste jaren tot een attractieve toeristische bestemming ontwikkeld.

Kenmerkend voor het stadsbeeld is de Bentheimer zandsteen, deze heeft eeuwenlang als belangrijk exportmiddel het economische leven in de regio bepaald. Het Sandsteinmuseum in het Schlosspark heeft vele wetenswaardigheden over het zogenaamde »Bentheimer Gold« verzameld. In het algemeen is de ontwikkeling van de stad nauw verbonden met de geschiedenis van het vorstenhuis van Bad Bentheim. Het burchtmuseum met zijn pronkzalen en het park, dat in Barokstijl is aangelegd, geven de sfeer van het leven uit vroeger tijden weer. Meerdere musea met uiteenlopende collecties verrijken het culturele aanbod. Bad Bentheim ligt direct aan de Nederlandse grens tussen Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen en heeft als modern kuuroord veel vrijetijdsmogelijkheden te bieden: ontspanning in thermen en baden, evenementen zoals spectaculaire ridderfeesten en voorstellingen in het openluchttheater of heerlijk er op uit in de mooie natuur. U kunt de omgeving en het Bentheimer Wald op ca. 170 km boeiende fiets- en wandelroutes verkennen. Voor een vakantie met het gezin, een wellnessarrangement of een uitstapje met z’n tweeën: Bad Bentheim biedt voor elk wat wils.

Verdere informatie en de actuele evenementenagenda vindt u op www.badbentheim.de Voor vragen kunt u zich wenden tot de Touristinformation Bad Bentheim in de Schlossstraße.